R en R administratie

Een verkoopmakelaar kiezen: waar op te letten?

Geplaatst op

Voordat je je huis daadwerkelijk gaat verkopen moet er een hoop worden uitgezocht. Zo ga je verschillende makelaars met elkaar vergelijken, mits je natuurlijk ervoor kiest om überhaupt met een makelaar in zee te gaan. Stel je de vraag: welke diensten wil je precies afnemen en welke prijskaart hangt hieraan?

 

Een vergelijkingssite voor verkoopmakelaaroffertes kan je de weg wijzen naar wel tientallen offertes van makelaars bij jou in de buurt. Door je prijs en locatie in te voeren

kun je online gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van makelaars in jouw buurt en hiermee direct jouw voordeel berekenen.

We helpen je met een aantal tips, die je mee kunt nemen wanneer je de makelaars gaat vergelijken, om gericht te kunnen kijken welke makelaar bij jouw situatie past.

Een aantal tips

Wil je op een succesvolle manier je huis verkopen, dan willen we je graag helpen met een aantal tips.

  • Kies een gecertificeerde NVM Wanneer je voor een makelaar kiest, die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Op deze manier stel je zeker dat je huis een prominente publicatie krijgt op onder andere Funda.
  • Denk goed na over welke factoren belangrijk voor je zijn bij de begeleiding van de verkoop van je huis. Hiermee kun je gerichter selecteren welke makelaarsdiensten voor jou relevant zijn. Voorbeelden van deze factoren zijn onder andere de onderhandelingen, (opstellen van) koopovereenkomst en het vaststellen van de indicatieve waarde van je woning.
  • Bepaal in hoeverre jij een actieve rol wil spelen in het verkoopproces en of je wellicht kiest om het totale proces uit handen te geven. Mocht je veel willen besparen, dan is zelfstandigheid uiteraard geraden.

De provisies of courtages

Een succesvolle verkoop van je huis betekent ook dat je er zo veel mogelijk aan wilt verdienen. Bedenk dat hoe hoger de prijs van een woning is, hoe meer de makelaar eraan verdient. Aan de huizenprijzen wordt procentueel de courtage gekoppeld. Dus hoe duurder je huis, hoe hoger de makelaarskosten. Een aantal aandachtspunten:

 

  • Misschien een addertje onder het gras: let altijd goed op of de courtage, die door de makelaar gepresenteerd wordt, met of zonder BTW is. De meeste makelaars werken vanuit een excl-BTW principe.
  • Opstartkosten, oftewel de vaste kosten, kunnen bepalend zijn bij de keuze. Hieronder valt onder andere de publicatie van je woning, vóórdat de courtage überhaupt wordt berekend.
  • Annuleringskosten: informeer naar de kosten die verrekend worden mocht je ervoor kiezen om van makelaar te veranderen.

 

Een universele raad is om geen overhaaste beslissingen te nemen en een goed plan te maken voordat je in zee gaat met een verkoopmakelaar.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden