R en R administratie

Aandachtspunten bij het inhuren van een accountant

Geplaatst op

Wordt alle boekhouding je teveel en heb je er absoluut geen tijd meer voor. Dan is het inhuren van een accountant een goede beslissing. In dit artikel worden een aantal aandachtspunten besproken die belangrijk zijn wanneer je een accountant wilt gaan inhuren.

Maak samen een duidelijk takenpakket

Het is belangrijk duidelijk naar elkaar uit te spreken wat men voor elkaar kan betekenen. Dit schept dan geen onduidelijkheden en zorgt er tevens ook voor dat er geen onaangename verrassingen zijn. Het is dan daarom ook van belang om een takenpakket op te stellen, zo is het voor zowel jou als de boekhouder duidelijk wat er verwacht wordt. Daarnaast is het ook voor de boekhouder gemakkelijker om hier een prijskaartje aan te hangen.

Maak duidelijke prijsafspraken

Het is belangrijk duidelijke prijsafspraken afspraken te maken, zodat je achteraf niet onnodig grote facturen krijgt. Probeer dan ook niet per uur te betalen. Hier heb je namelijk minder controle op wat ze doen. Het beste is om aan de hand van het takenpakket de prijs te laten bepalen. Dan weet je per maand wat je vast aan je accountant moet betalen. Het kan echter geen kwaad om een specificatie van het werk te vragen. Zo kun je inzien of je niet te veel betaald voor het geleverde werk. Wanneer er extra werk voor de accountant is, is het verstandig om dit in overleg te doen. Dan kunnen ze altijd nog een extra factuur sturen voor deze extra werkzaamheden en dan ben je hiervan altijd op de hoogte.

Hoe wordt de administratie opgeleverd?

Het is verleidelijk om alle bonnetjes aan het eind van de maand of van het jaar uit een doos te halen en af te geven. Dit betekent echter veel extra werk voor de accountant en waarschijnlijk dan ook extra kosten. Bespreek dus voorafgaand aan de oplevering met de accountant hoe dit gedaan gaat worden. Waarschijnlijk wil deze alles geordend binnenkrijgen. Hiermee kun jij dan gedurende het jaar rekening met houden, door alles netjes bij te houden. Dit zorgt aan het einde van het jaar minder hoofdpijn voor beide partijen.

 

Gerelateerde berichten

Snel aan de slag met je nieuwe bedrijf: bedrijfstips

Startende ondernemers kunnen vaak niet wachten om te beginnen. Natuurlijk moeten er wel wat dingen geregeld worden. In deze blog behandelen we de...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden