R en R administratie

Administratie 101: onze beginnersgids

Geplaatst op

Ondernemen is een mooi avontuur. Maar komt ook wel met bepaalde plichten kijken. Een van de meest voor de hand liggende obligaties is het bijhouden van een solide boekhouding of administratie. Niet alleen voor de Belastingdienst. Ook voor jezelf is dit broodnodig want de cijfers achter je onderneming vertellen een verhaal en zonder die informatie vaar je op een klif en is het ondernemersavontuur al heel snel voorbij.
Bij deze dan ook een aantal tips om je een duwtje in de rug te geven in de juiste richting. Hierbij onze meest up to date adviezen en aanbevolen hulpbronnen.

Allereerst zijn er vele manieren systemen platformen methodes om een administratie bij te houden. Heb je bijv. al wel eens gedacht aan het spreadsheet programma met de naam Excel? Excel boekhouding kan redelijk werken indien je voorzichtig te werk gaat en niet al te complexe onderneming runt. Maar let op, Excel boekhouding is uitermate fout gevoelig, bron. Voordelen die te noemen vallen zijn goedkoop en erg toegankelijk.

Heb je een grotere meer complexe onderneming of ben jij iemand die al snel type foutjes maakt e.d. of sowieso vaak administratie fouten maakt? Zoek dan een programma dat speciaal gemaakt is voor boekhouden. Zelfboekhouden.org beschrijft de beste opties, hier. Wijzelf hebben goede ervaringen met zowel Acumulus als e-boekhouden. Prima programma’s vanaf de grond aan gebouwd voor specifiek de administratie. Het zijn programma’s die je niet meer dan een tientje zullen kosten per maand en ik denk dat iedere ondernemer zich dat wel kan veroorloven. Sowieso is er een proef periode. Je betaald dan niet maar mag gratis uitproberen. Bij e-boekhouden is dat volgens mij wel iets van anderhalf jaar. Nou dat is wel een heel genereus aanbod, daar zou ons inziens iedere ondernemer in ieder geval het kunnen uitproberen om te kijken of het boekhouden met zo een cloud systeem een beetje bevalt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden