R en R administratie

Administratie na een ongeval

Geplaatst op

Heb je net een ongeluk gehad? En weet je niet zo goed wat je moet doen? Na een verkeersongeval komt er veel op financieel gebied op je af. In bepaalde gevallen is het verhaal van de schade eenvoudig, in andere gevallen is het ingewikkeld en duurt het lang. Zit je momenteel in zo’n proces. Dan is het belangrijk dat je vooral je administratie bijhoudt. Waarom dat zo belangrijk is, lees je hier!

Voordelen aan administratie bijhouden

Wanneer je een ongeluk hebt gehad, kun je het beste opschrijven welke kosten je hebt gemaakt vanwege het ongeval. Hierdoor kun je als de schade bij de tegenpartij moet worden ingediend het gemakkelijk sturen, zonder weken terug te zoeken. Doordat vaak zo’n proces heel lang duurt, raken deze gegevens vaak zoek. Om deze reden kun je het beste mogelijke rekeningen en bonnen bewaren. Desnoods in een map waardoor je alles netjes bij elkaar houdt.

Advocaat

Na een ongeval kun je materiële of immateriële schade hebben. Dit kan bijvoorbeeld een lichamelijk en/of psychisch letsel zijn. Maar ook kan je auto helemaal in de prak zijn gereden. Het beste wat je kunt doen is een letselschadeadvocaat inschakelen. Een letselschade advocaat is iemand die rechten heeft gestudeerd en is gespecialiseerd in letselschade. Een letselschade advocaat kan ook smartengeld regelen. Smartengeld is een vergoeding van emotionele en psychische schade. Voorbeelden hiervan zijn verdriet, depressiviteit en het verlies van sociale contacten door het ongeval. Doordat vaak een proces lang duurt zal dit veel energie kosten. Wanneer schuld bij de tegenpartij wordt bevonden, worden de kosten van de letselschade advocaat ook bij de tegenpartij gedeclareerd. De letselschade advocaat weet precies welk pad je moet bewandelen en ondersteund je bij alle keuzes in het proces.

Wanneer je een ongeval hebt gehad en de tegenpartij aanklaagt voor schade is het belangrijk om je administratie goed bij te houden. Dit zal later voordeel doen in je proces. Ook weet je precies welke kosten je verschuldigd zijn. Omdat het voor jezelf heel ingewikkeld is te weten welke stappen je allemaal in dit proces moet ondernemen, is het handig om een letselschade advocaat onder de arm te nemen. Diegene zou je precies vertellen en begeleiden in het proces. Hierdoor weet jij welke stap de volgende is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden