R en R administratie

De vijf meest gestelde vragen over re integratie 2e spoor

Geplaatst op

Re integratie komt voor wanneer iemand ziek of langdurig werkloos is geweest. Het kan dan gebeuren dat de huidige functie niet meer goed bij je past. In dat geval moet er een passende nieuwe baan worden gevonden. Als dit niet mogelijk is bij de huidige werkgever, wordt een re integratie 2e spoor traject gestart. Wat zijn nu de meest gestelde vragen over re integratie 2e spoor?

Wanneer moet re integratie 2e spoor worden gestart bij langdurig ziek zijn?

Je start met een re integratie 2e spoor traject als zeker is dat er binnen het bedrijf geen passende functie meer te vinden is voor de zieke werknemer. Het maakt daarvoor ook niet uit hoe lang iemand ziek is.

Zoekt een re integratiebedrijf een nieuwe baan voor je werknemer?

Een re integratiebedrijf is er om te helpen bij een re integratie 2e spoor traject. Toch blijft het de verantwoordelijk van werkgever en werknemer om een nieuwe baan te vinden. Deze zullen beiden ook hun uiterste best moeten doen.

Kan je je werknemer in dienst houden na 104 weken loondoorbetaling?

Na 104 weken eindigt de plicht om als werkgever loon door te betalen aan zieke werknemers. Als je besluit deze daarna toch nog in dienst te houden, kun je het beste een nieuwe arbeidsovereenkomst aangaan.

Hoe lang ben je als werkgever verantwoordelijk voor een zieke werknemer?

Je hebt als werkgever altijd de verplichting om nog 2 jaar het loon door te betalen van je zieke werknemer. Daarna kan voor de werknemer WIA worden aangevraagd bij het UWV. Overigens kun je als werkgever een loonsanctie van een jaar opgelegd krijgen als het UWV van mening is dat je weinig hebt gedaan om ervoor te zorgen dat de werknemer alsnog kon werken. Als de werknemer slechts gedeeltelijk arbeidsongeschikt is en jij als werkgever risicodrager voor de zogenaamde WGA bent, wordt je premie verhoogd.

Wat zijn de voorzieningen voor werknemers die langer dan 2 jaar ziek zijn geweest?

Als werkgever zijn er diverse voordelen als je een werknemer in dienst neemt die al 2 jaar ziek is geweest.

  • No-riskpolis waarmee je de eerste 5 jaar vrijwel geen risico loopt.
  • Bonus tot wel € 7000,-.
  • Arbeidsplaatsvoorzieningen als een speciaal bureau of vervoer.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden