R en R administratie

De voordelen van een high-end horloge

Geplaatst op

Kijk je kunt natuurlijk een horloge kopen bij de eerste de beste winkel en dan verwachten dat hij heel erg lang meegaat. In de meeste gevallen is dit echter niet het geval en zal het horloge Na enkele jaren het begeven. Heel veel consumentengoederen zijn zo ontworpen dat ze uiteindelijk de geest geven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het tegenwoordig erger is dan vroeger. Want vroeger was het nog wel zo dat je apparaat en liet maken, bijvoorbeeld een cassetterecorder, tegenwoordig wanneer de printplaat kapot is, koop je zo weer een nieuwe dvd-speler of iets dergelijks, we leven steeds meer in een wegwerpcultuur. Nu terug naar de sieraden, er bestaan namelijk ook sieraden die wel heel erg lang meegaan, wel een leven lang en nog verder daarna, dan hebben we het over de high-end horloges. We willen in deze blog iets meer daarover aan je vertellen. 

Voorbeelden van high-end horloges

Een horloge van cartier is bijvoorbeeld een uitstekende keuze als je gaat voor een sieraad waar een goede investeringswaarde aan zit. Natuurlijk heb je ook nog horloges zoals Rolex. Er zijn ook andere soorten horlogemerken waar de namen minder bekend van zijn, maar die bijvoorbeeld nog veel hoger liggen in de prijs. Waar komt die hoge prijs dan vandaan? 

Is zijn algemeenheid zou je kunnen zeggen, dat de materialen waar de horloges van gemaakt zijn, en de manier waarop ze gemaakt zijn, zo duurzaam zijn, dat ze voor veel mensen de hogere prijs acceptabel maken. 

Waar worden high-end horloges van gemaakt?

Wanneer we kijken naar de verschillende materialen die in high-end horloges gebruikt worden, dan zien we dat er opvallend veel gebruik gemaakt wordt van edelmetalen. Denk bijvoorbeeld aan goud. Ook komen bijvoorbeeld diamanten voor op dergelijke horloges. 

Horloges zoals die van Cartier worden met de hand gemaakt en daar zitten dus aardig wat manuren in. Daarbij is het ook zo dat het merk natuurlijk een grote rol meespeelt.

Nieuw of pre-owned horloge? 

Het is mogelijk om een pre-owned horloge aan te schaffen. Dit betekent dat je dus de tweede eigenaar bent van een dergelijk high-end horloge. Prijstechnisch gezien kunnen hier veel voordelen aan vastzitten. Zo kan een preowned horloge een wat lagere prijs hebben dan een nieuw horloge. Het hangt ook een beetje van het model af, want het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld modellen van high-end horloges te koop zijn die niet meer gemaakt worden, dan kan de prijs met de jaren hoger worden. Je kan een dergelijk horloge dus ook prima als investering zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden