R en R administratie

De voordelen van outplacement

Geplaatst op

Als je een organisatie verlaat en bezorgd bent over wat de toekomst te bieden heeft, kan outplacementbegeleiding helpen om snel en met vertrouwen je volgende baan te vinden. Ontslagen medewerkers kunnen meestal kiezen uit een geldbedrag of een outplacement. In dit blog vertellen we je graag meer over wat outplacement is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is outplacement?

Outplacement is ontworpen om ontslagen medewerkers snel en vol vertrouwen verder te helpen in hun carrière. Je krijgt praktische loopbaanvaardigheden, advies en coaching, van de beslissing wat je nu verder moet doen en het updaten van je CV, tot het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, het afhandelen van meerdere, het onderhandelen over het salaris en het regelen van de arbeidsvoorwaarden.

Outplacementdiensten: 3 belangrijke voordelen

Outplacementdiensten worden steeds populairder. Het is altijd jammer wanneer werknemers worden ontslagen. Daarom bieden steeds meer bedrijven outplacement aan om hen te helpen om snel een nieuwe baan te vinden. Een outplacement kan voor zowel werkgevers als werknemers vele voordelen bieden. Dit zijn 3 belangrijke voordelen van outplacement.

1.      Sneller werk vinden

Met outplacementbegeleiding heb je meestal binnen no-time een nieuwe baan die bij je past. Als werknemer is dit goed voor je zelfvertrouwen, carrière, financiële situatie en cv. Maar ook voor de werkgever heeft een outplacement diverse voordelen. Eventuele uitkeringen die in een ontslagvergoeding zijn vastgelegd, hoeven niet meer uitbetaald te worden wanneer de ontslagen medewerker zijn nieuwe baan vindt. Hoe sneller de ontslagen medewerker dus zijn nieuwe baan vindt, hoe meer het bedrijf bespaart op de kosten.

2.      Waardevolle begeleiding

Ontslag op het werk veroorzaakt een enorme hoeveelheid stress en angst over het betalen van rekeningen en het vinden van een nieuwe baan. Deze stress kan iedereen anders treffen en kan ernstige problemen veroorzaken. Outplacementdiensten zijn er onder meer om waardevolle adviezen te geven die helpen om stress te verlichten en een positieve draai te geven aan nieuwe arbeidsbemiddeling.

3.      Meer loyaliteit en tevredenheid

Een bedrijf dat laat zien dat het echt om zijn werknemers geeft, zorgt voor harder werkende werknemers en meer loyaliteit aan het bedrijf. Als je als werkgever laat zien dat je voor je personeel zorgt en ze helpt bij het vinden van een nieuwe baan, kan dit de loyaliteit en tevredenheid van het personeel verhogen. Daarnaast zullen ze er minder bang voor zijn om losgelaten te worden en een nieuwe baan te moeten vinden.

Gerelateerde berichten

Je eigen bedrijf beginnen in 5 stappen

Als je eigen baas wilt worden en je wilt dat worden in Nederland dan heb je geluk. Nederland is namelijk een heel gunstig land om je bedrijf op te...

Lees meer

Aandachtspunten bij het digitaliseringsproces

Door de snelle technologische ontwikkelingen ontstaan er continu nieuwe manieren om archieven digitaal op te slaan. Welke techniek of welke methode...

Lees meer

Waarom ondertekenen we officiële documenten bij een notaris?

Veel van de belangrijke transacties die je maakt in je leven, zoals het ondertekenen van een koopcontract, gebeuren onder toeziend oog van een...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden