R en R administratie

Dierenverzekering vergelijken, de prijs alleen zegt niks

Geplaatst op

De ene dierenverzekering vergelijken met de andere op basis van de maandpremie. Het klinkt zo simpel. Op zich is het dat ook wel. Maar je wilt de vergelijking zo goed mogelijk doen. Je wilt immers wel de beste verzekering afsluiten voor het bedrag dat je voor ogen hebt, zodat jouw dier verzekerd is van medische zorg als hij of zij dat nodig heeft. Welke verzekeringen kies je uit om in je vergelijking mee te nemen? En hoe moet je de maandpremie nu precies interpreteren? We zetten de belangrijkste elementen die de maandpremie bepalen hier even voor je op een rij.

Dierenverzekering vergelijken, factoren die de maandpremie bepalen

De dierenverzekeringen verschillen aanzienlijk in de premie per maand. De maandpremie an sich zegt echter niet zoveel. Let ook op bijvoorbeeld de hoogte van het eigen risico. Het eigen risico is overigens bij een deel van de verzekeringen een vast bedrag en bij anderen een percentage van de kosten. Kijk ook goed naar de dekking van de verzekering. Wat is bijvoorbeeld het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt? Worden de standaardzaken als bijvoorbeeld vaccinaties en controles gedekt? En hoe zit het met ongevallen? Ook is het fijn om te weten of je vrij bent in de keuze van de arts die je voor behandelingen kiest. Tenslotte is het te betalen bedrag per maand ook afhankelijk van de leeftijd van het dier en de duur waarvoor je een verzekering afsluit.

Kies jij voor zekerheid of een lagere maandpremie?

Kort door de bocht is het bij een lagere maandpremie waarschijnlijker dat je meer kosten zelf moet betalen, omdat de verzekering vaker niet uitkeert op basis van de dekkingsvoorwaarden. Je zou kunnen zeggen dat je met een lagere premie wat dat betreft meer onzekerheid hebt door het grotere risico op onverwachte kosten.

De kans op een grote dekking bij een hogere premie is vaak groter. Mensen die kiezen voor een dergelijke hoge maandpremie, doen dit vaak omdat ze hiermee voor hun gevoel voor meer zekerheid kiezen. Wat echter de maandprijs ook is. Het is wijsheid om bij elke verzekering die je afsluit van te voren goed de dekkingsvoorwaarden door te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Nog een laatste check

Heb jij op basis van je vergelijking een verzekering gevonden, maar twijfel je nog steeds? Online kun je over de meeste verzekeringen wel reviews vinden van mensen die een bepaalde dierenverzekering al afsloten. Met het lezen van deze reviews kun je vaak ook achterhalen in hoeverre men tevreden is met de dingen die jij aan de dierenverzekering zo belangrijk vindt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden