R en R administratie

Een startup beginnen: enkele handige tips

Geplaatst op

Het lijkt wel alsof iedereen een ondernemer geworden is. Vooral toen de kredietcrisis gaande was, zijn er veel ondernemers en zzp’ers bij gekomen. Dit vanwege de terughoudendheid van werkgevers om personeel aan te nemen. Ook als je een tijd voor een baas gewerkt hebt, is het misschien leuk om nu eens voor jezelf te beginnen. In deze blog geven we je tips voor je startup. Doe er je voordeel mee!

Factoring

Factoring is het uitbesteden van de facturering. Het factoringbedrijf, waarbij je de factoring uitbesteedt, betaalt jou het bedrag uit wat nog bij je klanten open staat, maar minus de fee die jij aan het bedrijf betaalt. Het voordeel is dat jij direct je geld hebt. Jij hoeft dus niet achter de openstaande bedragen aan.

Risico’s durven te nemen

Wees niet bang om te falen. Want deze angst zorgt ervoor dat je geremd bent en eventuele kansen laat liggen. Natuurlijk moet je niet roekeloos zijn, maar je kunt geen winst behalen als je niet eerst investeert. Die investering in je bedrijf kan al een risico in zich dragen.

Blijf netwerken

Het is belangrijk om altijd te blijven netwerken. Op deze manier zul je zakelijke partners kunnen strikken die wellicht al hoger op de ondernemersladder staan. Een partnership kan je steun bieden.

Welke niche?

Als je precies weet op welke niche je wilt richten en daar een behoefte vervult, dan zul je zeker kans van slagen hebben. Je moet daar doen wat niemand nog doet.

Blijf leren

Ga er niet van uit dat je het allemaal wel weet. Dan ga je belangrijke informatie voor je bedrijf missen. Succesvol word je wanneer je up-to-date blijft van de ontwikkelingen in de markt.

Waarde toevoegen

Je kunt geen geld verdienen zonder geld uit te geven (vaak dan). Veel ondernemers denken echter niet veel aan geld, maar juist aan hoeveel waarde ze kunnen toevoegen. Waarde kan financieel zijn (natuurlijk wel heel belangrijk), maar ook sociaal of psychologisch.

Be healthy

Het is heel verleidelijk om door te gaan als je eigenlijk al te lang gewerkt hebt. Je moet heel wat doorzettingsvermogen hebben als ondernemer, maar te veel is ook niet goed. Daarom is het slim om genoeg rustmomenten in te bouwen zodat je daarna weer fit bent. Probeer ook zelf te koken en gezond te eten. Elke avond afhaalchinees eten is niet bevorderlijk voor je energie.

Gerelateerde berichten

Snel aan de slag met je nieuwe bedrijf: bedrijfstips

Startende ondernemers kunnen vaak niet wachten om te beginnen. Natuurlijk moeten er wel wat dingen geregeld worden. In deze blog behandelen we de...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden