R en R administratie

Eigen zaak beginnen? Lees eerst deze Startup tips!

Geplaatst op

Gaaf! Jij wilt gaan ondernemen en je eigen business starten. Ideeën die al jaren door je hoofd spoken ga je nu ein-de-lijk tot uitvoering brengen. Maar waar begin je?

#1 Weet je het zeker?
Misschien ben je erg zeker van je zaak, heb je er al een lange tijd over nagedacht, met diverse ondernemers gepraat en in kaart gebracht wat de voor -en nadelen zijn van het ondernemersleven. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden we sterk aan om je te verdiepen in de wereld van Startups. Ga praten met ondernemers in alle leeftijden met én zonder een grote rugzak aan ervaring. Of bezoek eens een ondernemersbijeenkomst om te ervaren met welke vragen ondernemers strugglen.

#2 Wat maakt jou uniek ten opzichte van de concurrent?
Ben je op de hoogte van de concurrenten in de markt en in hoeverre is jouw werkwijze, product en service uniek ten opzichte van deze concurrenten. Zoek uit wat jou USP’s zijn, waarom zou een consument de dienst of product bij jou afnemen en niet bij de concurrent?

#3 Formele en administratieve zaken
Naast het verzamelen van informatie over de markt, het ontwikkelen van een optimaal product/dienst en het in kaart brengen van je USP’s, zul je aardig wat formele en administratieve zaken moeten regelen. Denk hierbij aan het inschrijven van je onderneming bij de Kamer van Koophandel of het aanvragen van een BTW nummer. Ook is het belangrijk om uit te zoeken wat je verzekering -en belastingtechnisch moet regelen. Op de website van belastingdienst vind je hier meer informatie over. Betreft verzekeringen moet je denken aan een aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, ziektekosten, rechtsbijstand, goederen -en inventaris en pensioen.

#4 Ga langs bij een merken -en octrooibureau
Verder is het niet onbelangrijk om je nieuwe merk te laten beschermen en registreren. Hiermee stel je het unieke gezicht van je bedrijf veilig en zorg je ervoor dat concurrenten niet de show kunnen gaan stelen met jouw merknaam. Ga jij met een uniek product of dienst de markt veroveren? Denk er dan ook aan om bij een octrooibureau een patent of octrooi aan te vragen. Zo voorkom je dat andere ondernemers de vruchten kunnen plukken van jouw briljante ideeën.

#5 Hoe ga je de markt veroveren?
Nu je de USP’s hebt opgesteld en alle administratieve zaken hebt afgehandeld, moet je gaan nadenken over je marketing activiteiten. Hoe zorg je dat je onder de aandacht van de juiste doelgroep komt? Ga je hier alleen ouderwetse offline marketing activiteiten voor inzetten, maak je een combinatie van offline -en online marketing of richt je je met name op de online doelgroep? Breng hiervoor de verwachte customer journey van jouw potentiële klanten in kaart. Hoe zullen ze uiteindelijk jouw product gaan kopen? Grote kans dat je online aanwezig wilt én moet zijn. Het is hiervoor van groot belang om een professionele website te laten bouwen met eventueel een gekoppelde maatwerk applicatie bij een app ontwikkelaar. Denk ook goed na over het design van je website en zoekmachine optimalisatie.

Ready? Wij wensen je alvast heel veel succes en plezier met je eerste startup!

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden