R en R administratie

Geld verdienen met beleggen; wel of niet belastingvrij?

Geplaatst op

Voor erg veel mensen is het interessant om te beleggen. Het bedrag dat belegd kan worden verschilt vaak aanzienlijk per huishouden. Toch is het voor vrijwel iedereen mogelijk om een mooi rendement te behalen. Wel is het dan van belang dat je je verdiept in beleggen. Zo kun je er hiermee voor zorgen dat je net  wat anders te werk gaat dan anderen en uiteindelijk meer rendement behaalt. Mocht het jou lukken om rendement te behalen met aandelen, dan is het natuurlijk de vraag hoeveel belasting je hierover moet betalen.

Hoe werkt beleggen?

Beleggen in aandelen is tegenwoordig erg populair. Het werkt over het algemeen vrij eenvoudig. Je koopt als het ware een klein gedeelte van een bedrijf. Wanneer dit bedrijf hard groeit, zal dit kleine gedeelte meer waard zijn. Als je wilt beleggen zul je na moeten denken over de strategie. Ga je voor de korte of voor de lange termijn beleggen? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt en je eerste geld hebt belegt kun je gaan kijken naar het belastingtechnische gedeelte. Daarnaast kun je brokers vergelijken op deze website om op een zo gunstig mogelijke manier te beleggen.

Hoeveel belasting betaal je?

Over het algemeen betaal je 0% belasting over het rendement dat je behaalt met beleggen. Beleggingen vallen namelijk net als spaartegoeden onder box 3. Je betaalt dus niet direct belasting over het rendement dat je behaalt. Wel betaal je belasting over het vermogen dat jij bezit. De beleggingen zijn hier ook een onderdeel van. De exacte percentages verschillen per jaar. Het is daarom aan te raden om dit goed in de gaten te houden. Daarnaast kan het handig zijn om dit te overleggen met een boekhouder. Een boekhouder is hier beter van op de hoogte en kan jou hier gemakkelijk bij helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden