R en R administratie

Hoe werkt Amazon merkregistratie?

Geplaatst op

De grootste webwinkel van de wereld komt officieel naar Nederland. Ergens begin 2020 zal Amazon zijn Nederlandse versie lanceren: Amazon.nl. In elk Europees land waar Amazon de e-commerce markt betrad, is het nu marktleider. Dit is dus de tijd om je merk te registreren bij Amazon. Maar hoe werkt dat? In deze blog leggen we het uit.

Waarom een merkregistratie op Amazon?

Als je verkoopt op Amazon kun je te maken krijgen met namaakproblemen of situaties waarin de inhoud van je product wordt gewijzigd door een derde partij. Voor dit soort problemen behoedt de Amazon merkregistratie je.

Wat is Amazon merkregistratie?

Amazon heeft een nieuwe en verbeterde versie van merkregistratie gelanceerd in mei 2017. Deze registratie helpt ondernemers met het beschermen van hun merk. Ook helpt het met de customer journey. Deze merkregistratie geeft namelijk ook toegang tot eigen tekst- en beeldonderzoek, voorspellende automatiseringen en rapportagetools. Deze registratie helpt dus niet alleen met het beschermen van het merk, maar ook met het verbeteren van de aanwezigheid van het merk in Amazon.

De voordelen van Amazon merkregistratie:

Volgens Amazon hebben meer dan 130.000 merken wereldwijd merkregistratie. En sinds de introductie van dit merkenregister zijn er gemiddeld 99% minder vermoedelijke overtreding dan voor de lancering. Naast deze vermindering in vermoedelijke overtredingen, zijn er nog meer voordelen aan het merkenregister, namelijk:

  • Accurate merkpresentatie

Het merkenregister geeft je meer controle over je Amazon productpagina’s die jouw merknaam gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat klanten een correcte weergave krijgen van jouw merkinformatie.

  • Opbouwen van je merk

Realiseer serieuze groei met Amazon tools, zoals verbeterde merk content, winkels, gesponsorde merken en het merk dashboard.

Registratie kosten

Amazon merkregistratie rekent geen extra kosten. Maar je hebt wel een geregistreerd handelsmerk nodig om in aanmerking te komen met Amazon merkregistratie. Ga dus gewoon lekker je merk registreren, en blijf ons volgen om op de hoogte te blijven van zakelijke rechten!

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden