R en R administratie

Informatie over gietvloerbedrijven

Geplaatst op

Gietvloeren bestaan er in verschillende soorten, maten en kleuren. Welke gietvloer het beste bij jouw woning of bedrijf past, hangt af van jouw smaak en vereisten.

PU gietvloer

Kort gezegd is deze gietvloer een erg mooie, maar minder stevige vloer. Deze gietvloer komt het meeste voor in kantoren en woningen. De vloer voelt zacht aan en is perfect te combineren met vloerverwarming. De PU gietvloer, ook wel polyurethaan gietvloer genoemd, is waterafstotend waardoor de vloer ook in vochtige ruimtes kan aangelegd worden. Verder is de PU gietvloer brandwerend en heeft hij zoals andere gietvloeren geen scheuren, naden of groeven.

Epoxy gietvloer

Het is minder gebruikelijk om de epoxy gietvloer terug te zien in woningen en kantoren. Deze vloer komt wel veel voor in bedrijven, industrie en ziekenhuizen. De vloer is erg stevig en kan zo ook tegen chemicaliën en andere bijtende stoffen. Deze vloer is helaas niet combineerbaar met vloerverwarming, maar is wel zoals de andere gietvloeren te verkrijgen in verschillende kleuren.

Woonbeton

Ook deze vloer heeft een naadloze look. Hij is perfect voor in woningen en kantoren wanneer je helemaal weg bent van de betonlook. Deze vloer is wel dikker dan de andere gietvloeren waardoor het niet mogelijk is om hem te combineren met vloerverwarming. Alsook is de vloer niet bestand tegen water. Zo plaats je dus het best niet in vochtige ruimtes.

Troffelvloer

De troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is niet echt een gietvloer, maar wordt wel vaak tot deze categorie gerekend. Deze vloer is even stevig als de epoxy gietvloer. Bij de epoxy gietvloer is de kans vele groter dat er na verloop van tijd zichtbare krassen op de vloer verschijnen. Bij de troffelvloer is dit niet het geval. Deze vloer is goed krasbestendig. Deze vloer is ook waterafstotend, te combineren met vloerverwarming en komt in verschillende kleuren.

Voor meer informatie over de verschillende gietvloeren, kun je terecht bij G-vloeren.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden