R en R administratie

Openstaande vordering is nog niet betaald, wat te doen?

Geplaatst op

Zodra je een eigen zaak bent begonnen is het bijhouden van de administratie een belangrijke taak om je bedrijf gezond te houden en om inzicht te hebben in je financiën. Zodra je financiën niet op orde zijn kan het zijn dat het bedrijf inkomsten misloopt, doordat er geen overzicht is. Als bedrijf lever je een dienst of product en stuur je facturen naar je klanten. Zodra je een dienst geleverd hebt en de klant binnen 30 dagen moet betalen, maar dit niet doet heb je een probleem. De dienst is geleverd, maar het geld is nog niet ontvangen. Welke stappen kan je vervolgens ondernemen om toch nog je geld te ontvangen van de klant?

Incassobureau

Het is eerste wat mogelijk kan is het inschakelen van een incassobureau. Een incassobureau zorgt ervoor dat schulden worden betaald door de schuldenaren. Zodra dit nog steeds niet leidt tot een positieve uitkomst dan kan er een gerechtelijk traject gestart worden. Wettelijk gezien is het maximale termijn van een vordering zestig dagen. Mocht het hierna nog niet betaald zijn kan er een eerste en tweede aanmaning gestuurd worden. Een incassobureau kan alleen extra berichten versturen naar de wanbetaler. Maar een advocaat kan op juridische vlakken druk uitoefenen op de wanbetaler. Het inschakelen van een advocaat hoeft totaal niet duur te zijn en zal er uiteindelijk voor zorgen dat er wel betaald wordt. Een gepaste advocaat vinden die je hierbij kan helpen gaat al gemakkelijk via een bedrijf als Lawspot.

Bedrijf X

‘’Ik heb een klant waarbij ik de producten heb geleverd volgens afspraak, maar deze klant heeft tot heden nog niet betaald. Ik heb meerdere malen contact opgenomen en een incassobureau ingeschakeld, dit heeft allemaal niet geholpen. Ik zoek een advocaat die mij kan helpen, zodat ik mijn factuur betaald krijg en ik dit eindelijk kan afronden. Dit is de laatste stap die ik kan ondernemen, waaruit ik denk dat het probleem eindelijk opgelost kan worden.’’

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden