R en R administratie

Payroll uitzendbureau of payroll bedrijf?

Geplaatst op

Zit je er over na te denken om je administratie uit te besteden? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een payroll uitzendbureau of voor een payroll bedrijf maar wat is nou eigenlijk het verschil? Wij hebben het voor je uitgezocht zodat je een weloverwogen beslissing kan maken die bij jouw onderneming past.

 

Payroll uitzendbureau of payroll: wat is het verschil?

 

Het grootste verschil tusseneen payroll uitzendbureau en een payroll bedrijf zit in de werving van de werknemers. Bij een payroll uitzendbureau wordt heel het proces van jouw als werkgever overgenomen. Het uitzendbureau werft en betaald het personeel en neemt daarmee het juridisch werkgeverschap uit handen. Het personeel valt wat betreft cao onder het cao van uitzendkrachten en op het gebied van beloningen zoals bonussen onder het cao van het bedrijf. Een voordeel voor personeel is dat wanneer er geen werk meer is bij het bedrijf het payroll uitzendbureau op zoek gaat naar nieuw werk.

 

Bij een payroll bedrijf werf jij als werkgever je eigen personeel en is het payroll bedrijf verantwoordelijk voor het juridische werkgeverschap. Denk hierbij aan taken zoals salaris, pensioen, premie- en belastingafdracht. Als werkgever wordt je dus ontzien in alle administratieve rompslomp van het personeel en kan jij je richtten op waar je goed in bent: ondernemen. Een bijkomend voordeel is dat wanneer personeel ziek wordt, het payroll bedrijf de uren uitbetaald. Net zoals bij een payroll uitzendbureau valt het personeel onder het cao voor uitzendbureaus.

 

Meer informatie over een payroll uitzendbureau?

 

Ben je op zoek naar nog meer informatie omtrent payrolling en de mogelijkheden die het heeft voor jouw als werkgever? Dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Accord Payroll, specialist in personeel en payroll. Dit kan door te mailen naar info@accord.nl of door te bellen naar 035 – 524 39 00.

Gerelateerde berichten

Snel aan de slag met je nieuwe bedrijf: bedrijfstips

Startende ondernemers kunnen vaak niet wachten om te beginnen. Natuurlijk moeten er wel wat dingen geregeld worden. In deze blog behandelen we de...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden