R en R administratie

Verschil in hondenverzekering

Geplaatst op

Wil je niet voor financiële tegenvallers komen te staan als het gaat om de medische zorg voor je hond? Sluit dan een hondenverzekering af voor de medische kosten van je hond. Verstandig, want die kosten kunnen in bepaalde gevallen heel snel en heel hoog oplopen.

Vervelende keuzes voorkomen

Stel dat je hond aangereden wordt door een auto en dringend medische hulp nodig is. Stel dat je in het buitenland bent en je hond daar heel erg ziek wordt. In beide gevallen weet je zeker dat de kosten voor medische bijstand voor je hond heel snel op zullen lopen. En zonder hondenverzekering kun je daardoor soms zelfs in de financiële problemen raken en dat is uiteraard niet wat je wilt. Het kan bovendien leiden tot het maken van vervelende keuzes als je simpelweg niet in staat bent de kosten voor medische ondersteuning van je hond niet kunt betalen.

De hoogte van het eigen risico

Je kunt je hond prima laten verzekeren voor allerlei behandelingen. Van botbreuken tot het laten maken van een CT-scan en van de narcose tot aan een nekhernia. Je kunt je hond op verschillende manieren verzekeren. Je kunt kiezen voor een basisverzekering en daarnaast een aanvullende verzekering kiezen. Net als bij je eigen ziektekostenverzekering heb je ook bij een hondenverzekering te maken met een eigen risico. Zet je die op laag, dan betaal je maandelijks veel meer premie. Zoek dus altijd de gulden middenweg om zo de maandpremie enigszins in de hand te houden.

Geslacht, ras en leeftijd bepalen de hoogte van de premie

De hoogte van de premie en de dekking is uiteraard afhankelijk van welke verzekeraar je kiest, terwijl de premiehoogte ook afhankelijk is van de hond die je bezit. Zo speelt het geslacht van je hond een rol, net als het ras en de leeftijd. Zelfs het gewicht van je viervoeter speelt een rol bij de berekening van de premie. Heb je een teefje, dan betaal je meer. Dit vanwege het simpele feit dat een teefje vaker ziek is en vaker met aandoeningen te maken krijgt.

Ook het ras speelt een rol

Ook een zwaardere hond is duurder in de verzekering, zoals bepaalde rassen vanwege het feit dat ze lastig te behandelen zijn ook meer premie per maand kosten. En uiteraard is een jonge, gezonde hond goedkoper dan een oudere hond. Steeds meer hondenbezitters kiezen voor het afsluiten van een hondenverzekering. Gezien het feit dat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een hond heeft, is het percentage eigenaars dat een hondenverzekering afsluit echter nog steeds aan de lage kant.

Altijd medische zorg voor je hond

Het is in alle gevallen zeer verstandig een hondenverzekering af te sluiten. Het voorkomt dat je ineens heel veel geld op moet hoesten voor medische begeleiding van je hond en maakt dat jij je hond altijd de zorg kunt bieden die het op dat moment nodig is. Want wat moet je als je niet genoeg geld hebt om je hond te laten behandelen? Daar wil en moet je toch niet aan denken?

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden