R en R administratie

Voordelen van radiografische zenders voor jouw bedrijf

Geplaatst op

In Nederland zijn er tal van bedrijven die zich bezighouden met werkzaamheden die in sommige situaties bepaalde risico’s of zelfs zeer hoge risico’s met zich meebrengen voor de mensen die er werken. Er wordt dan alles aan gedaan om voorbereidingen te treffen en het risico tot een minimum te beperken. Techniek speelt hierin dan een belangrijke rol.

Radiografische zenders bieden je op dit vlak veel voordeel. We nemen het in deze blog graag even met je door. Zo kun je profiteren van meer veiligheid en zal de efficiëntie binnen je bedrijf zeker toenemen. 

Hoe werkt radiografische besturing?

De techniek van radiografische besturing is al vrij oud en zeer stabiel en het werkt met radiografische golven, dit maakt het mogelijk om op afstand machines en apparaten te gebruiken. Radiografische besturing wordt in de mijnbouw als bij verschillende industriële toepassingen ingezet. Deze techniek staat totaal los van het internet en in die zin is het zeer stabiel en niet ontvankelijk voor aanvallen van buitenaf, bijvoorbeeld door hackers. 

Waarom is het veilig zo’n afstandsbediening te gebruiken?  

Wanneer met gevaarlijke zaken werkt, bijvoorbeeld in de mijnbouw of in industriële complexen waar staal gesmolten wordt, dan wil je natuurlijk niet al te dicht bij de gevaarlijke situatie in de buurt zijn. Met een radiografische afstandsbediening is dit mogelijk. Je ziet ook wel eens in de radiografische afstandsbediening gebruikt worden bij bijvoorbeeld het ontmantelen van bommen, dan wordt er een robot de kant van de bom op gereden om deze onklaar te maken.

Een radiografische afstandsbediening is maatwerk 

Het mooie van een radiografische afstandbediening is dat je deze naar wens kunt laten inrichten. De experts van hetronic.nl doen dit graag voor je. Daarom kunnen we niet spreken van dé radiografische afstandsbediening, maar eerder van een radiografische afstandsbediening die speciaal ingericht is naar de wensen van je bedrijf.

Neem vooral contact op met hetronic.nl om de wensen uit te spreken. Op deze manier kun je gemakkelijk profiteren van de voordelen die een radiografische afstandsbediening je biedt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden