R en R administratie

Voordelig een scooterverzekering afsluiten, hoe doet u dat?

Geplaatst op

Een scooterverzekering afsluiten is iets wat elke persoon moet doen die een scooter in het Nederlandse verkeer wil brengen. Dat is inmiddels wel duidelijk. Echter spreekt het voor zich dat een scooter verzekeren in de praktijk ook steeds gepaard gaat met een bepaald prijskaartje. Hoeveel deze prijs precies bedraagt is afhankelijk van verschillende factoren. Op het merendeel van deze zaken oefent u zelf gelukkig de grootste invloed uit. In ieder geval, gaat u een scooterverzekering afsluiten en wilt u met absolute zekerheid kunnen rekenen op een interessante prijs? Dan kan het beslist meer dan een aanrader zijn om rekening te houden met de punten zoals hier op deze pagina aangegeven.  

1.) Hou rekening met de technische specificaties 

In eerste instantie is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat de premie voor een scooterverzekering in de basis wordt bepaald door de technische specificaties waar de scooter over beschikt. Wat betekent dit concreet? Zeer eenvoudig. In eerste instantie dat u bij de aankoop van een scooter reeds grondig na moet denken over hoe hoog uw verzekeringspremie precies kan komen te liggen.  

Wilt u met zekerheid kunnen rekenen op een zeer lage premie? Dan zult u moeten kiezen voor het aanschaffen van een scooter die over beperkte specificaties beschikt. Heeft u wat meer geld te besteden? In dat geval is het natuurlijk net even wat anders. Dan kunt u immers wel degelijk kiezen voor een scooter welke over wat zwaardere specificaties beschikt. In ieder geval, bij een scooterverzekering afsluiten gaan nadenken over uw beschikbare budget voor een scooterverzekering en niet bij de aankoop is dus eigenlijk te laat.  

2.) Probeer te zoeken naar eventuele actuele promoties 

Misschien wel de meest voor de hand liggende mogelijkheid met betrekking tot een voordelige scooterverzekering afsluiten is controleren of er eventueel een bepaalde, actuele promotie wordt aangeboden door een bepaalde verzekeraar. Is dat het geval? Dan is het uiteraard mogelijk om de scooterverzekering in kwestie zonder verlies aan dekkingen af te sluiten tegen een (extra) interessant prijskaartje. Let wel, op het ogenblik dat u gaat intekenen op een bepaalde promotie is het erg belangrijk om u bewust te zijn van de geldende voorwaarden. Met andere woorden, hoe lang kunt u rekenen op de promotieprijs die wordt aangeboden? Veel mensen staan hier niet bij stil, maar het spreekt voor zich dat dit wel erg belangrijk is. Alleen op deze manier kunt u er immers zeker van zijn dat u niet alleen op de korte, maar ook op de lange(re) termijn kunt genieten van interessante voorwaarden.  

Naast bovenstaande is het ook zo dat bepaalde promoties niet zomaar gelden voor iedereen. Vaak zijn er bepaalde limieten aan de promoties verbonden die ervoor zorgen dat sommige mensen er wel, maar anderen er geen gebruik van kunnen maken. Hoe dan ook, moet u vaststellen dat er door één of meerdere verzekeraars een interessante promotie wordt aangeboden voor het afsluiten van een scooterverzekering? In dat geval is het altijd interessant om na te gaan of dit voor u wel of niet een leuke promotie kan zijn.  

3.) Een scooterverzekering afsluiten doet u niet zonder te vergelijken 

Gaat u een scooterverzekering afsluiten? Dan is het in eerste instantie vooral belangrijk om een vergelijking uit te voeren. Enkel en alleen door middel van een vergelijking is het mogelijk om te achterhalen of de scooterverzekering welke u wenst af te sluiten op vlak van kostprijs wel of niet interessant kan worden genoemd. Dat een scooterverzekering afsluiten zonder in eerste instantie een vergelijking uit te voeren eigenlijk niet interessant is, is eigenlijk zo omwille van twee verschillende redenen. Denk hierbij concreet aan:  

  1. Het feit dat u wellicht teveel zult gaan betalen voor uw scooterverzekering;  
  1. Het feit dat u zich niet bewust bent van alle mogelijkheden die er bestaan;  

Een scooterverzekering vergelijken is door de jaren heen bovendien ook een behoorlijk stuk eenvoudiger geworden. Een scooterverzekering afsluiten was vroeger vooral een kwestie van naar een verzekeraar te stappen waar u eigenlijk zo goed als volledig onvoorbereid bij aankwam. Tegenwoordig kunt u alle informatie die voor u relevant kan zijn met betrekking tot uw scooterverzekering op voorhand opzoeken op het internet. Dit zorgt ervoor dat u zich perfect bewust zal zijn van de verschillende opties die er bestaan en welk type scooterverzekering afsluiten nu voor u het meest interessant zal zijn.  

4.) Durf aanpassingen te doen aan uw scooterverzekering 

Last but not least is het altijd interessant om na te gaan of u mogelijks bepaalde aanpassingen kunt doen aan uw scooterverzekering. In eerste instantie kan het hierbij dan gaan om een aanpassing van bijvoorbeeld het eigen risico. Veel mensen staan er niet bij stil, maar het eigen risico is bij de meeste verzekeringen en dus ook bij de scooterverzekering niet vastgesteld, integendeel. Dat biedt in de praktijk heel wat perspectieven waar mensen vaak niet bij stilstaan.  

Neem nu bijvoorbeeld het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Voor veel potentiële kredietnemers geldt dat zij hier eigenlijk geen seconde over nadenken. Dat is zonde, want in de praktijk is het zo dat u hier wel degelijk een interessant voordeel mee kunt behalen. Hoe dan? Zeer eenvoudig. Door het eigen risico dat van toepassing is op de scooterverzekering vrijwillig te verhogen kan ervoor worden gezorgd dat de periodieke verzekeringspremie kan worden verlaagd. Dat is uiteraard erg interessant, want bijzonder veel mensen sluiten een scooterverzekering af terwijl ze daar nooit echt een beroep op zullen doen…  

Bent u ook een voorzichtige chauffeur en / of rijdt u eerder sporadisch met uw scooter? In dat geval is het zeker interessant om na te denken over het aanpassen van uw eigen risico bij een scooterverzekering afsluiten. Dit risico verhogen zorgt ervoor dat u kunt rekenen op een voordeligere verzekeringspremie, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Het is immers zo dat een hoger eigen risico ook meteen zorgt voor een hoger zelf te betalen bedrag bij een mogelijk schadegeval. Het mag dan ook duidelijk zijn, een hoger eigen risico brengt in de praktijk absoluut een interessant financieel voordeel met zich mee, maar er is ook een nadeel aan verbonden om rekening mee te houden. 

Bereken hier de premie voor jouw scooterverzekering

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden