R en R administratie

Waar helpt een arbeidsrecht advocaat je bij?

Geplaatst op

Er kunnen op het werk een aantal vervelende situaties ontstaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ontslag, arbeidsongevallen, conflicten over loon of andere arbeidszaken- en conflicten. In deze gevallen is het belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn. Een arbeidsrecht advocaat kan je hierbij de perfecte ondersteuning bieden. In deze blog vertellen we je bij welke arbeidszaken een arbeidsrecht advocaat je kan helpen.

Arbeidsovereenkomst

Een arbeidsrecht advocaat helpt je zowel bij het opstellen als beoordelen van arbeidsovereenkomsten. Heb je niet veel verstand van arbeidsovereenkomsten en ga je aan de slag bij een nieuwe werkgever? Schakel de hulp in van een arbeidsrecht advocaat en laat je arbeidsovereenkomst beoordelen, zodat je weet waar je recht op hebt als werknemer.

Ontslagrecht

Ontslagen op je werk? Er zijn veel verschillende soorten ontslag, die terecht of onterecht toegepast kunnen zijn. Een arbeidsrecht advocaat weet in iedere situatie en bij iedere vorm van ontslag exact wat je rechten en plichten zijn. Schakel een arbeidsrecht advocaat in en kijk of het slim is om het ontslag aan te vechten.

Loongeschil

Nog geen loon gekregen of heb je nog recht op doorbetaling bij ziekte? Een arbeidsrecht advocaat is hierin gespecialiseerd en kan je perfect ondersteuning bieden bij het krijgen van je loon. Als werknemer heb je recht op salaris, dus raden we het aan om niet langer te wachten en direct hulp in te schakelen.

Concurrentiebeding en relatiebeding

Heb je een concurrentiebeding of relatiebeding in je contract staan? En twijfel je of een bepaalde partij als concurrent of als relatie gezien kan worden? Een arbeidsrecht advocaat zoekt dit tot in detail voor je uit, zodat je zeker weet dat je niet solliciteert bij een concurrent of een relatie van je vorige werkgever benaderd voor je nieuwe werkgever.

Aansprakelijkheid bij arbeidsongeval

Helaas komen er nog steeds arbeidsongevallen voor op de werkvloer. In sommige gevallen geeft de werkgever aan niet verantwoordelijk te zijn voor het ongeval. Als werknemer zijnde is dit niet prettig en kun je voor nare gevolgen staan. Ben je zelf van mening dat je werkgever wel verantwoordelijk is voor het ongeval? Een arbeidsrecht advocaat kan je hierbij helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden