R en R administratie

Waar moet je opletten als je een BV wilt oprichten?

Geplaatst op

Het klinkt makkelijk en zo gedaan maar er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Het is een belangrijke periode waar je ingaat bij het oprichten van je bedrijf en je wilt natuurlijk zo min mogelijk problemen oplopen aan het begin van deze periode. Waar moet je aan denken en waar kan je het beste op letten bij het oprichten van een BV? In onze blog krijg je advies bij een BV oprichten.

Plannen en doelstellingen uitschrijven

Er zijn een heleboel startende ondernemers die meteen naar de KVK rennen om hun bedrijf te registreren. Vooral bij een registratie voor een besloten vennootschap komt het voor dat ondernemers zonder een ondernemingsplan aankomen bij de KvK. Het is belangrijk om een duidelijk uitgewerkt ondernemingsplan te schrijven: voor jezelf omdat je dan een helder beeld hebt van je diensten/producten en je visie. Maar ook voor de KvK is het één van de eisen om een goed ondernemingsplan te hebben met doelstellingen voordat je jouw bedrijf aanmeld.

Een holding oprichten voor je BV.

Om je aansprakelijkheid verder af te schermen is het belangrijk om een persoonlijke holding op te zetten. Een persoonlijke holding is een vennootschap die aandelen houdt in een andere vennootschap. Als ondernemer houd je de aandelen in de persoonlijke holding en deze holding houdt op haar beurt aandelen in de werk bedrijf. Omdat je dus twee BV’s moet oprichten krijg je een holding structuur. Hiermee heb je enorme fiscale voordelen en scherm je je aansprakelijkheid verder af. De andere BV die je moet oprichten is de BV uit wiens naam je de werkzaamheden gaat uitvoeren. Het is belangrijk dat je de holding wel meteen opricht nadat de BV is opgestart. Als je dit uitstelt heb je een grote kans dat je extra kosten aan je broek gaat krijgen.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Zodra je de bovenstaande punten hebt behandeld, is het tijd om naar de Kamer van Koophandel te gaan en je handelsnaam te registreren. Zodra je jouw bedrijf hebt aangemeld bij de KvK, zullen de notarissen de registratie verder afronden. Als alles goed is verlopen en je hebt je ondernemingsplan prima uitgewerkt en gepresenteerd zal je binnen 5 werkdagen een uittreksel ontvangen met daarop de gegevens en de aanmelding van je nieuwe bedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden