R en R administratie

Waarom de waarde van uw goederen van belang is bij het verzenden van een pakket

Geplaatst op

Ooit afgevraagd waarom koeriers u vragen om de waarde van uw goederen te bevestigen bij het verzenden van een pakketje? Zoals u misschien al geraden heeft, is het niet alleen uit nieuwsgierigheid of interesse n.a.v. de mooie opvallende verzendverpakking!

 

Waarom is mijn pakketwaarde belangrijk?

  • Voor schade- en verzekeringsdoeleinden
  • Voor inklaringsdoeleinden

 

Laten we nu elk van deze zaken in meer detail bekijken.

 

Is de waarde van mijn goederen belangrijk voor de verzekeringsdekking?

Dit is eenvoudig uit te leggen. Het spreekt voor zich dat als u bij het online boeken van uw zending aangeeft dat uw goederen €10 waard zijn, dat u dan geen claim kunt indienen voor meer dan €10 wanneer uw pakket tijdens het transport verloren of beschadigd raakt.

 

Hetzelfde geldt voor een aanvullende verzekering. Als u een aanvullende verzekering afsluit, dan is de waarde waarvoor u dekking afsluit automatisch de hoogste waarde die u tijdens het transport kunt claimen.

 

Dus als uw goederen echt €1.000 waard zijn en u wilt dat ze gedekt zijn tegen verlies, dan moet u een aanvullende verzekering afsluiten om die waarde te evenaren.

 

Een ander punt om te onthouden voor wat betreft claims en verzekeringen, is dat u een factuur of kwitantie moet overmaken om het eigendom van de goederen waarvoor u een schadevergoeding wilt claimen, te bewijzen, net zoals u dat zou moeten doen als u een inboedelverzekering zou afsluiten. En natuurlijk moet de waarde op de factuur of kassabon overeenkomen met de waarde die u heeft opgegeven toen u uw pakket online boekte.

 

Heeft de waarde van goederen invloed op de inklaring?

Voordat we in detail treden, is het belangrijk om te begrijpen dat goederen die binnen de EU worden vervoerd niet hoeven te worden ingeklaard; alleen goederen die naar of vanuit een niet-EU-land worden vervoerd, moeten door de douane worden ingeklaard voordat ze een land kunnen binnenkomen.

 

Invoerrechten, belastingen en douane

Wanneer uw pakket een niet-EU-land binnenkomt, zal de lokale douane (die deel uitmaakt van de lokale overheid) controleren of de inhoud van de goederen in hun land mag worden ingevoerd. De douane zal ook beslissen of de ontvanger extra papierwerk moet indienen of invoerrechten en/of belastingen moet betalen voordat de goederen in ontvangst kunnen worden genomen.

 

Koeriers kunnen de inklaringskosten niet op voorhand voorspellen of berekenen, omdat deze pas worden toegepast nadat de goederen in het land van levering zijn aangekomen. De kosten worden ook uitsluitend bepaald en geïnd door de douane, niet door uw koerier.

 

Hoe werken invoerrechten en belastingen?

  • Wanneer invoerrechten en belastingen worden toegepast is dat vaak omdat de goederen ofwel te koop, doorverkoop of meer dan een bepaalde waarde waard zijn, hoewel dit kan variëren.
  • De waardedrempels voor invoerrechten en -belasting variëren ook van land tot land, en sommige landen zullen invoerrechten en -belastingen toepassen op alle zendingen, terwijl andere landen specifieke waardedrempels hebben voor wanneer deze heffingen moeten worden toegepast, en als uw goederen onder deze drempelwaarde worden gewaardeerd, dan kunnen ze meestal worden ingevoerd zonder dat er invoerrechten en belastingen worden toegepast.
  • Om erachter te komen wat de waardedrempel is voor het land waar u naartoe verzendt, moet u online kijken op de douanepagina van het land. Hoewel dit moeilijk te navigeren kan zijn, zult u vaak binnen een redelijke tijd vinden wat u zoekt.

 

Vergeet niet dat u uw goederen niet kunt declareren ter waarde van €0. U moet altijd een waarde invoeren. Als er invoerrechten of belastingen worden geheven, is dit meestal een percentage van de waarde van de goederen die u opgeeft wanneer u uw pakket online boekt. Het percentage varieert van land tot land en van grondstof tot grondstof. Ook de reden van export is belangrijk. Bijvoorbeeld, geschenken, persoonlijke affecten en monsters zullen in de meeste gevallen een lager niveau van invoerrechten en belasting (indien van toepassing), in vergelijking met goederen die te koop of wederverkoop zijn.

 

De douane maakt deel uit van de overheid en het declareren van valse informatie is in wezen fraude. Dus terwijl sommigen van u misschien denken dat het verleidelijk is om de waarde van uw goederen te laag op te geven, moet u weten dat de douane regelmatig steekproefsgewijze controles op pakketten uitvoert om de inhoud en de waarde van de goederen binnenin te controleren, en dat het betrapt worden op liegen kan leiden tot boetes, vertragingen bij levering of zelfs vervolging. En dat wil niemand.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden