R en R administratie

Waarom steeds meer bedrijven een animatiestudio inschakelen

Geplaatst op

Je ziet steeds meer bedrijven animatievideo’s gebruiken bij de uitleg van hun diensten, maar ook als doorsnee content voor bijvoorbeeld youtube video’s. Hoe komt het dat de geanimeerde video’s toch zo populair zijn?

Maakt complexe onderwerpen makkelijker

Animatievideo’s zorgen voor een wat luchtiger karakter. Vooral wanneer je een erg lastig onderwerp probeert uit te leggen, kan een animatievideo het net iets toegankelijker maken en ervoor zorgen dat het net wat beter overkomt.

Je hoeft niet zelf voor de camera te staan

Hou je er net als vele andere niet van om voor de camera te staan? Geen probleem! Bij animatievideo’s is dat namelijk ook helemaal niet nodig. Je kunt het verhaal dat je wil vertellen uitschrijven en wanneer je jouw eigen stem niet geschikt vindt kun je ook nog eens een spreker inhuren.

Verhoogt de gemiddelde kijkduur

Animatievideo’s worden vaak langer bekeken dan normale video’s. Dit komt doordat het meer in het oog springt en vaak leuk vormgegeven is. Verder wordt het vaak ook nog eens door een professionele spreker ingesproken, waardoor het ook nog eens erg fijn is om naar te luisteren.

Het helpt bij je branding

Door een vast karikatuur te kiezen in je animatievideo’s zullen je (potentiële) klanten meteen aan jou denken. Door de animatievideo in je huisstijl vorm te geven versterk je ook nog eens je brand. Het is wel belangrijk dat je een animatiestudio inschakelt die hier geschikt voor is en past bij jouw wensen.

Jij hebt de volledige regie in handen

Bij animatievideo’s ben jij degene die bepaald. Bij echte videos werk je natuurlijk met echte mensen. Wil jij dat je personage als een soort van superman door de lucht vliegt, dan wordt dat met een normale video erg lastig. Bij een animatievideo is dat uiteraard geen probleem. Jij bent degene die bepaalt

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden