R en R administratie

Wat als uit de administratie blijkt dat een product slecht verkoopt?

Geplaatst op

Door middel van een goede financiële administratie krijg je een beter inzicht van je eigen bedrijf. Een administratie is er dus niet alleen voor de belastingdienst! Zo kun je met een goede administratie bijvoorbeeld ook inzien welke producten minder verkopen. Merk je dat bepaalde producten minder verkopen? Dan is het belangrijk om eens na te gaan of je deze producten wilt blijven aanbieden. Het kan ook een optie zijn om juist deze producten extra in de spotlight te zetten. Een leuke manier om dat te doen is bijvoorbeeld door middel van een kartonnen display.

Hoe werkt een kartonnen display?

Een kartonnen display is een relatief goedkope display om producten mee tentoon te stellen. Zo kun je kleinigheidjes die normaal slecht verkopen toch nog promoten. Lolly’s en zakjes snoep worden bijvoorbeeld vaak op deze wijze tentoon gesteld. Leg je een zakje lolly’s ergens onderaan een schap, dan zullen de verkoopcijfers waarschijnlijk tegenvallen. Gebruik je echter een kartonnen display, dan is de kans groot dat ze razendsnel verkocht zijn. Mensen hebben toch vaak de neiging om bij de kassa nog snel een lolly mee te nemen. Nu zijn lolly’s uiteraard slechts een voorbeeld. Er zijn ook tal van andere producten die je op deze wijze kunt verkopen.

De plaatsing van een kartonnen display

Besluit je om een product in de schijnwerpers te zetten door middel van een kartonnen display? Dan is het zeer belangrijk dat je de display ook op een goede locatie plaatst. In veel gevallen is het aan te raden om de display vlak bij de kassa te plaatsen als je kleinigheidjes onder de aandacht wilt brengen. Zorg er in ieder geval voor dat de display goed in het zicht staat.

Een kartonnen display kopen

Er zijn diverse bedrijven waarbij je een kartonnen display kunt bestellen. De display moet je vervolgens in elkaar vouwen, maar dat is relatief eenvoudig. Binnen enkele minuten na ontvangst kun je de display al hebben staan. Hierna kun je de producten onder de aandacht brengen die niet zo goed verkopen als je eigenlijk had gewild. Met een beetje geluk vliegen deze producten straks alsnog over de toonbank.

Gerelateerde berichten

Snel aan de slag met je nieuwe bedrijf: bedrijfstips

Startende ondernemers kunnen vaak niet wachten om te beginnen. Natuurlijk moeten er wel wat dingen geregeld worden. In deze blog behandelen we de...

Lees meer

Wanbetalers worden zenuwachtig van de incasso advocaat

Een ondernemer werkt doorgaans zo’n 60 uur per week en is afhankelijk van de betalingen van zijn of haar klanten. Zonder een ordentelijke betaling...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden