R en R administratie

Wat zijn de voordelen van een ERP systeem?

Geplaatst op

Een ERP systeem heeft veel voordelen voor bedrijven. ERP staat voor Enterprise Resource Planning en een ERP systeem verbindt bedrijfsprocessen in een organisatie. Door alle gegevens van verschillende afdelingen op één centrale plek op te slaan, kan iedere medewerker van het bedrijf eenvoudig bij deze gegevens. In sommige branches kan het hebben van een ERP systeem zelfs noodzakelijk zijn. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een ERP systeem.

Alle modules op één plek

Binnen een bedrijf wordt er met verschillende modules en systemen gewerkt. Het grote voordeel van een ERP systeem is dat al deze systemen en modules aan elkaar gekoppeld worden, zodat er maar één systeem overblijft. Zo is het mogelijk om alle medewerkers vanuit één centrale database te laten werken. Alle gegevens worden hier verzameld, waardoor iedere medewerker bij de data kan komen.

Meest recente data

Alle data worden opgeslagen op één centrale plek, waardoor de gegevens altijd up-to-date zijn. Op deze manier heeft iedere werknemer in het systeem toegang tot de meest recente data. Zo voorkom je dat medewerkers met oude gegevens moeten werken of oude data communiceren in het contact met klanten. Is een product uitverkocht? Met een ERP systeem ziet iedere medewerker binnen het bedrijf dat het product op dit moment niet te verkrijgen is.

Uniforme werkwijze

Met een ERP systeem is er sprake van een uniforme werkwijze. Iedereen binnen het bedrijf werkt volgens dezelfde, meest productieve manier. Wanneer mensen klanten moeten overdragen wegens vakantie of wanneer mensen besluiten het bedrijf te verlaten, is het overnemen van werkzaamheden en eventueel klanten niet meer zo tijdrovend. Dit komt doordat iedereen volgens dezelfde manier werkt en dus bekend is met de manier van werken en eventuele werkzaamheden.

Automatisering

Er vindt met een ERP systeem ook een automatisering van werkzaamheden plaats. Het kan voorkomen dat de voorraad van een product bijna weg is. In dat geval zou het ideaal zijn dat er standaard een inkooporder wordt opgesteld voor dit product en deze order wordt verstuurd naar diegene die hiervoor verantwoordelijk is binnen het bedrijf. Met een ERP systeem is dit mogelijk en kan de verantwoordelijke met één druk op de knop een nieuwe inkooporder versturen naar de leverancier van de producten.

Rapportages

Zoals al eerder werd aangegeven worden alle data en gegevens met een ERP systeem op één centrale plek verzameld. Dit zorgt ervoor dat het systeem uitgebreide rapportages kan opstellen, doordat alle bronnen met cijfers en data beschikbaar zijn voor het systeem. Erg handig voor het opstellen van rapportages voor klanten of het opstellen van interne rapportages binnen afdelingen.

Gerelateerde berichten

Snel aan de slag met je nieuwe bedrijf: bedrijfstips

Startende ondernemers kunnen vaak niet wachten om te beginnen. Natuurlijk moeten er wel wat dingen geregeld worden. In deze blog behandelen we de...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden