R en R administratie

Wat zijn je rechten als een pakketje dat je stuurt kapot gaat?

Geplaatst op

In 2020 zijn de koeriersdiensten als een malle aan het groeien. Logisch natuurlijk want het is niet zo veilig meer om naar de winkel te gaan. Met de lockdowns die we meemaken is het goed te bevatten dat mensen alsmaar meer gaan bestellen. Maar wat als jij een pakketje wilt sturen en hij gaat kapot, wie zit er dan in de penarie? In deze blog gaan we daar dieper op in.

Pakket versturen

Om een pakket te versturen moet je eerst bepalen waarheen. Er zijn natuurlijk andere regels als je een pakketje binnen Nederland wilt versturen ten opzichte van het buitenland. Pakket versturen kosten zul je eigenlijk altijd eerst moeten berekenen, of laten berekenen. Er zijn tegenwoordig veel handige sites en bedrijven die jou hierbij helpen, zoals Parcelparcel.com. 

Een pakketje retourneren

Een pakketje retourneren is weer even anders. Je koopt een product, bent het niet eens met het eindproduct, en stuurt hem weer terug. Wat als hij dan tijdens de schipping kapot gaat? Als je een pakketje bestelt, is de producent verantwoordelijk voor de zending. Je hebt de transactie namelijk pas voltooid als het pakketje binnen is. De koerier is in de meeste gevallen niet aansprakelijk, tenzij je kunt aantonen dat ze echt slecht met het pakket zijn omgegaan. Met retourneren draaien we de rollen eigenlijk een beetje op. Dan ben jij de verantwoordelijke voor het product. Veel bedrijven hebben een gratis retourbeleid, waardoor je niks hoeft te betalen voor de terugzending zelf, maar je moet wel gaan betalen als die zending niet aankomt of kapot is. Zelfs als het niet jouw schuld is geweest. Helaas zijn hier vrij duidelijke regels voor die je bij de koeriersdienst kunt opvragen, wat betekent dat je het niet zo snel kunt aanvechten. Tenzij je dus bewijs hebt. Eigenlijk is het verzenden van pakketjes dus vrij riskant. Wanneer het misgaat heeft de zender gewoon een probleempje. Je moet dus veel vertrouwen hebben in de koeriersdienst en genoeg maatregelen nemen zodat het pakketje heelhuids aankomt. Een goede vulling en bescherming is dus aan te raden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden