R en R administratie

Wax stempel

Geplaatst op

Naast alle populaire stempels zoals de houten handstempels, de zelfinktende stempels en de datumstempels verkoopt stempelfabriek.nl ook de wax stempel. Vaak wordt dit nog gezien als een stempel van vroeger om enveloppen te verzegelen, maar tegenwoordig is dit weer heel populair. Dit is een stempel die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor oorkondes, babykaartjes, enveloppen, bruiloft uitnodigingen of briefpapier. U kan deze wax stempels kopen, ook wel bekend als lakstempels en zelf vormgeven. Normaalgesproken hebben de meeste producten een levertijd van slechts één werkdag, maar voor de wax stempels is dit ongeveer vijf werkdagen. Een wax stempel wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt om een chique uitstraling te geven aan uw papier. Op de website vindt u een uitgebreide keuze.

kantoorstempels.nl biedt een compleet wax stempel set aan waarbij u de mooie houten lakstempel houder ontvangt plus de gravure zelf. De gravure zijn te verkrijgen in een formaat van 15mm tot 45mm. Zodra u een gravure gaat ontwerpen via de online creator, is het advies om uw ontwerp ruim binnen de marge te houden zodat u een goed resultaat krijgt. Naast de lakgravure wordt er ook verschillende kleuren zegellak aangeboden. Deze is van het merk Gutenberg en wordt gezien als de beste kwaliteitslak. Zij bieden deze zegellak in verschillende kleuren waaronder rood, zwart, goud, zilver, helblauw, koper, roze en donker blauw. Deze zijn te verkrijgen in een doosje met 6 stuks of per stuk. De kleuren goud, zilver en koper bieden wij gemengd aan in een doosje van 6 stuks.

Hoe gebruikt u een wax stempel?

De zeggellak wordt verwarmt met behulp van een kaars. Wat u ook kunt doen is een lepel gebruiken waarbij u een aantal brokjes zegellak in de lepel legt en langzaam laat smelten boven een kaars. Het duurt eventjes totdat deze zegellak verwarmd is en dus vloeibaar geworden is. Als dit het geval is kunt u de wax langzaam laten druppelen op hetgeen waar u de zegel wil plaatsen. Vervolgens gebruikt u de wax stempel met gravure die u op de vloeibare wax drukt. Let er op dat u zachtjes in de wax drukt en dit dan een paar seconden vasthoudt. Haal de lakstempel niet te snel weg. Zodra de wax is afgekoeld, is het makkelijk om de lakstempel op te tillen. U hoeft hier dan geen moeite voor te doen. Als de lakstempel niet meteen losgaat van de wax, dan is deze nog niet helemaal droog. De wax koelt zichtbaar af. Wij adviseren ook om dit het liefst uit te voeren met een koude gravure. Dan krijgt u het beste resultaat.

Wilt u de lakstempel snel na elkaar kunnen gebruiken zodat u meerdere keren kunt stempelen? Dan is het mogelijk om de gravure tussendoor even met ijs af te laten koelen. Let er dan wel weer op dat deze goed droog is voordat u het hergebruikt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden