R en R administratie

Zo bent u verzekerd van bedrijfscontinuïteit

Geplaatst op

De continuïteit van uw organisatie veilig stellen; dat zou hoog op de agenda van iedere manager moeten staan. Toch zijn er nog veel organisaties die te weinig bezig zijn met bedrijfscontinuïteit management. Stel uzelf belangrijke vragen als ‘hoe groot is de impact van wanbetaling op uw bedrijfscontinuïteit?’ en ‘welke acties moet ik ondernemen op het gebied van informatiebeveiliging?’. Door actief bezig te zijn met de continuïteit van uw organisatie en de mogelijke risico’s in kaart te brengen, kunt met kennis van zaken op zoek gaan naar geschikte oplossingen om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken. Alleen zo bent u écht voorbereid op de toekomst.

.

Om u alvast op weg te helpen met het veilig stellen van de continuïteit van uw organisatie, hebben we een tweetal veelvoorkomende scenario’s in kaart gebracht.

Scenario 1: openstaande facturen

Ligt u wel eens wakker van de hoeveelheid openstaande facturen die uw onderneming heeft? Wilt u beschermd zijn tegen wanbetaling? En wilt u weten met wie u eigenlijk zaken doet in binnen- en buitenland? Met een kredietverzekering stelt u de continuïteit van uw organisatie op financieel gebied zeker. Eerst weten of een kredietverzekering wel nodig is voor uw onderneming? Logisch! Check gratis de kredietwaardigheid van uw 3 belangrijkste klanten en ontdek of uw klanten uw facturen kunnen betalen.

Scenario 2: information security

Binnen uw organisatie kunnen op verschillende gebieden beveiligingsincidenten plaatsvinden, waardoor de betrouwbaarheid van uw informatie mogelijk in het geding komt. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een webshop die uitvalt (beschikbaarheid), foutieve informatie in een Document Managementtool (integriteit) of een datalek (vertrouwelijkheid). Information security is dan ook een erg belangrijk onderdeel om de impact van een mogelijk incident zo klein mogelijk te maken. Dit om aan de huidige wet- en regelgeving te voldoen, maar ook om de continuïteit van uw organisatie te kunnen garanderen. Traxion is een specialist in information security, en kan u verder op weg helpen bij het wegnemen van risico’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden