R en R administratie

Zonne-energie: duurzaam, onmisbaar en kosten besparend

Geplaatst op

Zonne-energie is een populair  onderdeel in energie-land. Dit is natuurlijk omdat deze vorm van energie altijd en overal beschikbaar is. Het kost niks. Daardoor worden producten die werken op zonne-energie  steeds populairder. En zonne-energie  is ook een goed alternatief voor andere vormen van energie die ooit op raken, zoals fossiele brandstoffen als gas, olie of kolen waardoor nog steeds veel elektriciteit en energie wordt opgewekt. De belangrijkste  reden voor het gebruiken van zonne-energie is natuurlijk  duurzaamheid. Omdat fossiel energie bronnen  raken niet alleen langzaam op, maar deze zijn ook zeer  milieubelastend. 

Zonne-energie: groot en klein

Zonne energie wordt opgewekt door middel van zonnecollectoren.  De zonnepanelen  vangen het licht op. Fotonen in zonlicht raken de zonnecel, en worden daar opgenomen  door een halfgeleidend materiaal (meestal silicium). Negatief geladen elektronen worden vrijgemaakt om te bewegen, en veroorzaken hierbij een elektrisch potentieel. Het zonnepaneel is zo ontworpen, dat de zonnecel maar 1 kant op kan. Daardoor ontstaat er aan de ene kant van de cel een negatieve spanning , en de andere kant een positieve spanning. Op deze manier wordt er stoom opgewekt. De meeste mensen denken hierbij aan zonnepanelen voor op het dak van huizen of bedrijven. Het is erg eenvoudig om subsidie voor zonnepanelen aan te vragen

Zonne-energie toepassingen voor in de tuin

Zonlicht is het beste te absorberen de buitenlucht, en daarmee zijn producten die buitenshuis worden gebruikt ook de eerste die in aanmerking komen om te draaien op zonlicht. De meest bekende gadget zijn waarschijnlijk de oplaadbare  buitenlampjes voor in de tuin.  Sommige buitenlampen werken met een aan/uit schakelaar of met en dag/nacht sensor en een LED strip. Daarnaast zijn er nog de lampen met bewegingssensor, die zelf aangaat wanneer het donker wordt om narigheden als inbraak te voorkomen.  Een andere toepassing  is de powerbank op zonne-energie. Hiermee is het mogelijk om een telefoon op te laden zonder stopcontact. Super handig als je op vakantie bent. Sommige opladers worden geleverd met verschillende kabels waarmee verschillende apparaten kunnen worden opgeladen, voor anderen is het wel noodzakelijk een eigen kabelt met USB-aansluiting mee te nemen.

Door: jefinancieeladviseur.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden