R en R administratie

Hoe vind ik een goede advocaat?

Geplaatst op

De zoektocht naar een goede advocaat is lastig. Er zijn in Nederland heel veel advocaten die aangeven specialist te zijn op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht, echtscheidingsrecht en familierecht. Maar hoe weet je nou welke advocaat de beste keuze is? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een aantal factoren op een rij gezet die van belang zijn bij de keuze voor advocaten.

  • Moeilijkheid van de casus
  • Ervaring van de advocaat
  • Referenties
  • Klik op persoonlijk vlak

Moeilijkheid van de casus

De complexiteit van jouw zaak is een van de meest belangrijke factoren die een rol speelt bij de keuze voor een advocaat. Wanneer je een simpele zaak hebt, zijn bijna alle advocaten prima in staat om jou tijdens de rechtszaak bij te staan. Bij complexere zaken wordt dit al een lastiger verhaal. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om een buitenlandse zaak, waarbij beide partijen in conflict zijn en het gaat om een grote som geld, wordt de zaak complexer. Het is dus van belang om jezelf een beeld te vormen van jouw zaak en de complexiteit die er bij komt kijken.

Ervaring van de advocaat

Je vindt op de advocatenmarkt mensen met veel ervaring en mensen met wat minder ervaring. Hoe bepaal je waar je voor gaat? Wanneer je gaat voor een ervaren advocaat, dan weet je dat je hulp krijgt van iemand die de nodige zaken heeft meegemaakt. Dit is vaak ook terug te zien in de kosten. Advocaten met minder ervaring zijn over het algemeen goedkoper. Voor relatief eenvoudige zaken zijn minder ervaren advocaten een prima en goedkoper alternatief.

Referenties

Wij raden het aan om referenties op te vragen bij een advocaat. Tegenwoordig zijn er op internet al veel beoordelingen, ervaringen en recensies te lezen over advocaten en de kantoren waarvoor zij werkzaam zijn. Het kan nooit kwaad om bij het contact met een advocaat referenties op te vragen. Net als bij het uitkiezen van een vakantie, wasmachine of televisie, is het altijd fijn om te lezen wat de mening van medeconsumenten is.

Klik op persoonlijk vlak

Iets dat bij ieder persoon verschilt, is de persoonlijke klik met een advocaat. Een rechtszaak is over het algemeen niet heel fijn om mee te maken. Het is in zo’n situatie dan wel net zo fijn om ondersteuning te krijgen van iemand waarmee je een goede klik hebt. Ga daarom in gesprek met de potentiële advocaten die je hebt gevonden. Kom erachter hoe betrokken een advocaat is en of je een goed gevoel hebt bij diegene die jou moet gaan ondersteunen tijdens de rechtszaak.

Hulp bij de keuze voor een advocaat

Bij de keuze voor een advocaat spelen er gewoonweg meerdere factoren een rol. Er zijn in Nederland een aantal organisaties die je helpen bij het zoeken van een advocaat. De diensten die zij aanbieden variëren van doe-het-zelf oplossingen en standaard juridische oplossingen tot hulp bij het zoeken van de juiste advocaat en de daadwerkelijke bijstand tijdens de rechtszaak.

Gerelateerde berichten

Hoe werkt Amazon merkregistratie?

De grootste webwinkel van de wereld komt officieel naar Nederland. Ergens begin 2020 zal Amazon zijn Nederlandse versie lanceren: Amazon.nl. In elk...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van goede tips voor je workflow.

Contactgegevens

Via info @ renradministratie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden